ROZ Classic 2020 in de Achterhoek

Rallygebied

Op zaterdag 7 maart zal de 57e ROZ worden gereden. Net als in 2019 zal de rally zich volledig in de Achterhoek afspelen. De start is bij Hotel-Restaurant Ruimzicht in Zeddam. Vanuit Zeddam zal via een grote lus -tegen de wijzers van de klok in- over de prachtige weggetjes van dit mooie deel van Nederland worden teruggekeerd naar Zeddam voor diner en prijsuitreiking.

Achterhoek

Route

De ROZ 2020 bestaat uit 4 etappes van elk ca. 80 kilometer. Na de eerste etappe is er een korte koffiepauze bij Aalten. De lunch zal na de 2e etappe worden geserveerd in Restaurant Beneman in Vragender. Ook na de 3e etappe weer een korte koffiepauze, nu nabij Lochem.

De 4 etappes worden uitgezet door Paul van Os, Gerard Heimerikx, Jaap Daamen en Dick van Lierop

Systemen

De ROZ was altijd een beetje “berucht” om een veelvoud aan verschillende kaartleessystemen. We hebben echter besloten dat we ons in 2020 beperken tot 4 systemen. In principe 1 systeem per etappe. In een special kan het systeem van 1 van de andere etappes worden toegepast.

Uiteraard hanteren we weer ons befaamde rijtijden-systeem met tijdvensters en tussen de start (TC1) en de finish (TC2) geen tussentijdse tijdcontroles. In de specials zal wel een maximale rijtijd worden voorgeschreven. Dus daar kan wel tijdstraf worden opgelopen.

Inschrijven

Er kan HIER online via deze website worden ingeschreven in 3 klassen: Masterklasse voor de cracks, Sportklasse voor de ervaren equipes en Toerklasse voor de wat minder ervaren deelnemers. Inschrijving staat open voor auto's van tenminste 30 jaar oud. Daarnaast kan uitsluitend in de Toerklasse worden ingeschreven in de Youngtimerklasse met jongere automobielen.

 

 

Winnaars van de ROZ Classic 2019  

De winnaars in de Masterklasse en daarmee algemeen winnaar ROZ Classic 2019:

master 1

Wytze van Leuveren en Rutger Kwant

Winnaars Sportklasse:

Sport 1

Gerrit Teerink en Bert Smeitink

Winnaars Toerklasse:

Toer 1

Niko en Gert Poolen

 

Winnaars van de teamprijs:

team

Team "RallyControl"

 

Winnaars Youngtimer-klasse: Young 1

Ros Pavlik en Jack Fidder

 

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd !!

 

De volledige uitslag van de ROZ Classic 2019  staat hier

Een verslag van Rutger Kwant is hier te lezen