2021 afgelast

 

ROZ Classic 2021 gaat niet door ivm corona

 

Het bestuur van De Wegkruisers heeft besloten in 2021 geen rally's te organiseren

Zowel de Midwinter Classic als de ROZ Classic worden traditioneel aan het begin van het rallyseizoen verreden. Inmiddels is duidelijk geworden dat de kans helaas zeer groot is dat ook begin 2021 nog beperkende maatregelen van kracht zullen zijn. Mogelijk zou in zeer aangepaste vorm wel iets op een veilige manier georganiseerd kunnen worden, maar dat zou ten koste gaan van de sfeer en beleving van een historische rally. Dus is, met pijn in het hart, besloten het programma een jaar op te schuiven.

Nieuwe datum 58e ROZ:  zaterdag 5 maart 2022

 

Winnaars ROZ Classic 2020

De winnaars in de Masterklasse en daarmee algemeen winnaar ROZ Classic 2020:

Winnaar Master

Ad van der Werf - Bart den Hartog met hun Porsche 911          

 Algemeen winnaar

Ad van der Werf met de wisselbeker

 

 

Winnaars Sportklasse:

Sport 1

Elise Platjouw - Matthijs Cysouw    

Winnaars Toerklasse:

Toer 1

Alex Kootstra - Chantal IJkelenstam    

 

De Yountimer Toerklasse werd gewonnen door Ros Pavlik - Wim Aalders

 

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd!

De volledige uitslag staat HIER.

 

Langs de route zijn door onze officials weer vele foto's gemaakt. Dit album is via deze link te bekijken. Als er meer foto's binnenkomen zullen die worden toegevoegd aan het album.

Ook professional Niko Bloemendal is op pad geweest. Bezoek zijn website om de schitterende foto's van de ROZ te bekijken en te bestellen.

Een leuk en leerzaam verslag geschreven door Jaap en Joke Beck staat HIER 

 

 

 

 

 

 

ROZ Classic 2020 in de Achterhoek

Rallygebied

Op zaterdag 7 maart zal de 57e ROZ worden gereden. Net als in 2019 zal de rally zich volledig in de Achterhoek afspelen. De start is bij Hotel-Restaurant Ruimzicht in Zeddam. Vanuit Zeddam zal via een grote lus -tegen de wijzers van de klok in- over de prachtige weggetjes van dit mooie deel van Nederland worden teruggekeerd naar Zeddam voor diner en prijsuitreiking.

Achterhoek

Route

De ROZ 2020 bestaat uit 4 etappes van elk ca. 80 kilometer. Na de eerste etappe is er een korte koffiepauze bij Aalten. De lunch zal na de 2e etappe worden geserveerd in Restaurant Beneman in Vragender. Ook na de 3e etappe weer een korte koffiepauze, nu nabij Lochem.

De 4 etappes worden uitgezet door Paul van Os, Gerard Heimerikx, Jaap Daamen en Dick van Lierop

Systemen

De ROZ was altijd een beetje “berucht” om een veelvoud aan verschillende kaartleessystemen. We hebben echter besloten dat we ons in 2020 beperken tot 4 systemen. In principe 1 systeem per etappe. In een special kan het systeem van 1 van de andere etappes worden toegepast.

Uiteraard hanteren we weer ons befaamde rijtijden-systeem met tijdvensters en tussen de start (TC1) en de finish (TC2) geen tussentijdse tijdcontroles. In de specials zal wel een maximale rijtijd worden voorgeschreven. Dus daar kan wel tijdstraf worden opgelopen.

Klassen

Er wordt gestreden in drie klassen: Masterklasse voor de cracks, Sportklasse voor de ervaren equipes en Toerklasse voor de wat minder ervaren deelnemers. De deelnemende auto's dienen tenminste 30 jaar oud te zijn. Daarnaast kan uitsluitend in de Toerklasse worden deelgenomen in de Youngtimerklasse met jongere automobielen.