ROZ bord 2022 

 Inschrijving geopend !

Door op onderstaande button te klikken ga je naar de inschrijfvoorwaarden

 

button

 

Door de corona-perikelen hebben we in 2021 geen ROZ Classic en Midwinter Classic georganiseerd, maar we hebben de draad gelukkig weer kunnen oppakken. De besmettingscijfers daalden in juni snel en het 'normale leven' werd bijna hersteld. Maar er blijft natuurlijk helaas een onzekere factor over de situatie in de komende maanden en begin 2022.

De ROZ Classic 2021 was eind 2020 al ver gevorderd en de geplande locaties kunnen ons ook op de nieuwe datum in 2022 ontvangen.

Start en finish zijn bij Restaurant Ruimzicht Zeddam. De rally bestaat uit 4 etappes van elk ca. 80 km door de Achterhoek. Na elke etappe is er een pauze bij een restaurant. De lunch zal worden geserveerd in De Olde Mölle bij Neede,

De 4 etappes zijn weer uitgezet door de ervaren Paul van Os, Dick van Lierop, Jaap Daamen en Gerard Heimerikx. Gerard is helaas op 6 juli overleden, maar had zijn etappe klaar. Deze etappe is dus de allerlaatste bijdrage van Gerard aan de rallysport. We gaan hem heel erg missen.

De inschrijving voor de ROZ Classic 2022 is geopend. We verheugen ons op de organisatie en zien u graag aan de start!

Datum 58e ROZ Classic: zaterdag 5 maart 2022

Datum volgende MWC:  zondag 30 januari 2022

 route 2022

 

Systemen en tijdsysteem ROZ 2022

Per etappe zal één kaartleessysteem worden toegepast. In een special kan het systeem van 1 van de andere etappes worden gebruikt. Uiteraard hanteren we weer ons befaamde rijtijden-systeem met tijdvensters en tussen de start (TC1) en de finish (TC2) geen tussentijdse tijdcontroles. In de specials (elke etappe bevat een special) zal wel een maximale rijtijd worden voorgeschreven. Dus daar kan wel tijdstraf worden opgelopen.

Klassen

Er wordt gestreden in drie klassen: Masterklasse voor de cracks, Sportklasse voor de ervaren equipes en Toerklasse voor de wat minder ervaren deelnemers. De deelnemende auto's dienen tenminste 30 jaar oud te zijn. Daarnaast kan uitsluitend in de Toerklasse worden deelgenomen in de Youngtimerklasse met jongere automobielen.

 

 

 

 

Winnaars ROZ Classic 2020

De winnaars in de Masterklasse en daarmee algemeen winnaar ROZ Classic 2020:

Winnaar Master

Ad van der Werf - Bart den Hartog met hun Porsche 911          

 Algemeen winnaar

Ad van der Werf met de wisselbeker

 

 

Winnaars Sportklasse:

Sport 1

Elise Platjouw - Matthijs Cysouw    

Winnaars Toerklasse:

Toer 1

Alex Kootstra - Chantal IJkelenstam    

 

De Yountimer Toerklasse werd gewonnen door Ros Pavlik - Wim Aalders

 

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd!

De volledige uitslag staat HIER.

 

Langs de route zijn door onze officials weer vele foto's gemaakt. Dit album is via deze link te bekijken. Als er meer foto's binnenkomen zullen die worden toegevoegd aan het album.

Ook professional Niko Bloemendal is op pad geweest. Bezoek zijn website om de schitterende foto's van de ROZ te bekijken en te bestellen.

Een leuk en leerzaam verslag geschreven door Jaap en Joke Beck staat HIER