Wereldrecord voor de 10e ROZ !?

Onderstaand een gedeelte van een verslag van de 10e ROZ in 1967. Dus inmiddels 53 jaar geleden, maar de strekking van het artikel is nog best van toepassing op de huidige ROZzen.  Wellicht pittig maar eerlijk en een goede organisatie.

"De autosport kent eigenlijk maar één soort record en dat is het snelheidsrecord. In betrouwbaarheidsritten is het onmogelijk records te vestigen, want de resultaten worden uitgedrukt in strafpunten. Toch is er in 1967 een nieuw autosportrecord gevestigd en wel door de jarige autospotclub De Wegkruisers. In de jubileum Ronde om de Zuiderzee, slaagden de organisatoren er in om een absoluut hoogterecord te halen in strafpunten. Maar liefst 767.308 strafpunten werden in deze rit uitgedeeld aan de 350 deelnemende equipes. Nu zou het vestigen van een dergelijk record een twijfelachtige eer betekenen ware het niet dat alle deelnemers zeer enthousiast aan de finish arriveerden. En daarin schuilt het geheim van de formule van de ROZ. Rijg een tiental trajecten van kaartlezen en oriëntatie aan elkaar, zorg voor uitstekend routemateriaal en eerlijke opdrachten en de deelnemers genieten."

 

Het totale verslag uit 1967 (met foto's) is te lezen door op onderstaand rallybordje te klikken!

Het grappige van de foto's is dat je in eerste instantie denkt dat het om een klassieker-rally gaat. Maar dat is natuurlijk niet zo. Het waren moderne automobielen in het jaar 1967!

Rallybord 1967